Snaptun og Hjarnø rundt 

Snaptun havn ligger på sydsiden af Horsens fjord med et hyggeligt lille havnemiljø. Fra havnen har man udsigt til Hjarnø, en af Danmarks små øer med en befolkning på ca. 100 indbyggere og fast færgeforbindelse. Øen byder på varieret natur og dyreliv og er yngleplads for et stort antal trækfugle.

Turbeskrivelse

Vi er kørt til Snaptun på en fin april-dag, med høj sol og vinden er helt nede på 1-2 m/s.

Start

Vi parkerer på Snaptun havn og sætter kajakkerne i på stranden bag sejlklubben. 

Kryds fjorden

Planen er at sejle rundt om Hjarnø, hvilket betyder at det første, vi skal er at krydse fjorden. Al skibstrafik som skal ind i Horsens fjord sejler gennem det lille stræde mellem Snaptun og Hjarnø. Der er også trafik ud fra havnen herunder færgen til Hjarnø. Så der er brug for at holde øje med trafikken, når vi krydser over, men det er nu let nok at finde rigelig med plads til at komme over.  

Hjarnø

Vi kommer over til færgehavnen på Hjarnø og sejler højre om øen. Vi er kun lige kommet rundt om den første pynt før en stor sæl ligger og soler sig oppe på stranden. 

havkajak hjarnø horsens

Lidt længere fremme  når vi til Kalvestenene. Kalvestenene er  skibsætninger, som er gravmonumenter over fortidens store mænd og kvinder. Vi holder en lille pause og går op og ser stensætningerne og nyder ellers bare det smukke syn ud over havet.

Fiskere og fugle 

Vi forsætter turen rundt om øen. På den sydøstlige side af øen er der et lidt højere terræn. I dag har vejret trukket mange ud at gå eller fiske langs kysten. 

Når du runder det østligste punkt af Hjarnø kommer du til flad strand og store kolonier af havfugle.

Alrø Sund

På nordsiden af Hjarnø kommer vi ind i Alrø sund. Her er vandet meget lavt, og vi går på grund et par gange og må trække længere ud.

Vi er nu tilbage til indsejlingen til Horsens fjord og orienterer os om skibstrafikken, inden vi sætter kursen tilbage til Snaptun havn og en velfortjent is.

hjarno-kajak-info
26. april 2019 10:36

Hjarnø rundt

Copy the following HTML iframe code to your website:

  • Distance Instructions