Kalø Slotsruin

Kalø slotsruin kajak
Havkajak wild pink unplugged

Af: Hanne Groth Telling
Turbeskrivelsen er lavet af Hanne Groth Telling medejer af DesignKayaks.

Af – Hanne Groth Telling DesignKayaks

TURINFO

Start: Strandvejen, Rønde, Google Maps 7CWP+CM

Parkering: Der er en fin parkeringsplads på den østlige side af stranden.

Længde: 12 km – Vi roede 12 km, men der er utallige muligheder for både at forlænge og afkorte turen.

Niveau: Turen er begyndervenlig. Vi anbefaler dog altid, at du kan dine redningsøvelser, når du tager ud i kajak.

Følle strand til Kalø Slotsruin 

Kalø Vig tilbyder fantastisk ro-vand ikke langt fra Aarhus, og her kan næsten altid findes læ. I dag er vi taget en tur ud til udflugtsmålet Kalø Slotsruin, som ikke bliver mindre fascinerende, set fra vandsiden.

19. april 2020 20:14

Kaløvig - Aarhus

Copy the following HTML iframe code to your website:

  • Distance Instructions

Turbeskrivelse

Start og isætning af kajakken

Fra parkeringspladsen er der ca. 100 m. ned til stranden af Hybenvej. Der er desuden offentlig toilet på stranden. Følle strand er sandstrand, så det er let at sætte kajakkerne i og tage afsted. 

I dag kommer viden fra syd, hvilket giver pålandsvind. Heldigvis er der næsten ingen vind (3-4 m/s), så det har ingen betydning, men på en dag med mere blæst er turen ikke optimal med vinden i syd.

Isætning kajak ved Følle strand

Isætning af kajakkerne ved Følle strand.

Kalø slotsruin

Vi gjorde holdt ved slotsruinen og gik en tur op på toppen.

Følle Strand til Slotsruinen

Fra Følle Strand sætter vi kursen mod øst væk fra Aarhus. Ligefrem ligger Hestehave skov, hvor de allerførste grønne blade er begyndt at bryde igennem. Ikke længe efter dukker Slotsruinen op, der ligger højt oppe og kun forbundet til land af en tynd tange. 

Egens Vig

Vi fortsætter rundt om slotsruinen om til Egens Vig, som ligger på på den anden side. Inde i vigen ligger Nappedam lystbådehavn, men der er kun en meget begrænset trafik af lystsejlere trods det dejlige vejr. Vi krydser sejlrenden lige over til Vrinners hoved. Her findes en kort vandrerute langs kysten, men vi har gået nok tur i tørdragt og nøjes med frokost på stranden. Vi roede samme vej tilbage, hvilket gav en tur på ca. 12 km. Det er muligt at fortsætte langs kysten og dermed forlænge turen. En tur ind i Knebel Vig lidt længere nede af kysten kan også anbefales. 

Kajak ved Kalø slotsruin

Mange steder omkring slotsruinen og i Egens Vig er der meget lavvande og der gemmer sig masser af sten, som gør turen mest velegnet for plastkajakker. 

Havkajak i grøn tilbud