IPP2 Havkajak begynderkursus

Vælg kursussted

Vælg kursussted på kortet hos en af vores partnere og book dit IPP2 kursus.

Vores IPP2 partnere

DesignKayaks samarbejder med otte virksomheder, der alle udbyder havkajak begynderkursus. Kurset udbydes på i alt 16 lokationer fordelt over hele Danmark.

Alle otte udbydere har vores kajakker i deres kursuspulje. Klik ind på din foretrukne lokation på kortet og læs om udbyderen, her finder du også link til køb af kursus.

IPP2 kursus Outdoorsports

Nej, men det er en rigtig god ide! En ting er, at din ro-stil kommer til at se meget mere profi ud. Men vigtigere endnu du lærer at redde dig selv og din ro-makker, hvis uheldet er ude.

På niveau 1 læres der ikke redningsøvelser, hvilket er essentielt, hvis du vil ro på havet selv, hvis du roer kystnært. Det sker meget sjældent, at man kæntre i havkajak, men er uheldet ude er det helt essentielt, at du har lært dine redningsøvelser.

De fleste består IPP2 uden større problemer, men nogle kan have besvær med især selvredningen. Så ja du kan godt dumpe, men medmindre du skal bruge beviset f.eks. til at blive optaget i en klub har det ikke andet betydning end, at du har lært dine egne begrænsinger at kende.

På niveau to lærer du ikke grønlændervending eller at rulle som det mere korrekt hedder. Rul er først pensum på niveau 3.

Mange har en frygt for at kæntre og ikke kunne komme ud af kajakken. Det er der ingen grund til. De kajakker og spraydeck som benyttes til kursus er meget lette at komme ud af.

Langt de fleste finder balancen lige med det samme, og havkajakker er den mest stabile kajaktype.