Fænø rundt kajak bøg forår

Fænø rundt

Når foråret banker på døren og bøgen springer ud, findes der intet bedre end at  sætte kajakken i vandet og sejle langs de danske bøgeskove. Et sted, hvor du finder masser af bøg er ved Fænøsund og på Fænø. 

Turbeskrivelse

Fænøsund er et dejligt sted at ro kajak, men der skal ikke meget vind til før, der er både strøm og bølger, som ikke er velegnet, hvis du er ny i kajak. Er vinden under 5-6 ms, og følger du ruten her, er det dog ikke en tur, du skal holde dig tilbage fra at tage ud på.

Start

Turen starter ved Marinaen. Her er gratis parkering og på den sydlige side af marinaen er et fint stykke strand med sand, som er perfekt til at sætte kajakken i vandet.

Start med at ro nordpå forbi Marinaen og den hyggelige restaurant Fænøsund. Herefter kommer du til et dejligt stykke med lette skråninger op til bøgeskoven.

kajak fænø rundt tur

Isætning ved Marina Middelfart

Kryds over til Fænø

Efter ca. 2 km kommer du til en lille færgehavn, hvor en privat færge sejler over til Fænø. Kort før færgehavnen findes et offentligt toilet i en lille rød træbygning.

Du krydser over til Fænø lige før havnen. Fænø er privatejet, det betyder, at du ikke må gå i land på øen, men du må selvfølgelig gerne ro tæt langs kysten.

Fænø havn kajak

Kryds Fænøsund ved den lille private færgehavn

Vestsiden af Fænø

Når du har rundet nordspidsen, så sørg for at holde dig langs kysten, da der længere ude kan være stærk strøm. Det første stykke langs vestkysten af Fænø er skrænter med bøgeskov, men efterhånden flader det ud og skov bliver afløst af marker. Det sidste stykke afløses markerne igen af skov, som følger dig på den sydlige ende af øen.

Tilbage til marinaen

Når du igen begynder at ro nordpå, kan du snart se marinaen, og krydser igen over, så du kommer op samme sted, som du satte kajakken i. Tilbage på marinaen er der offentlige toiletter, hvor du kan skifte tøj.

Er du blevet sulten så prøv Marina cafe & grill, som serverer dejlig mad. Er du til det lidt mere eksotiske, har de tamilske retter, som smager skønt.

Middelfart Marina cafe & grill

Faeno rundt i havkajak
8. april 2019 11:07

Fænø rundt

Copy the following HTML iframe code to your website:

  • Distance Instructions

Alternativer i området

Er du i tvivl om, der er for meget vind til en tur rundt om Fænø, så ro i stedet for sydpå fra Marinaen. Her kommer du ind i Gamborg fjord, som ligger godt beskyttet af land. Se et forslag til en tur her.