Unplugged på Eventyr - DesignKayaks

Unplugged på Eventyr

Sognefjord i havkajak

Begynderkajak til store eventyr

Unplugged er vores begynderkajak, men med masser af mulighed for store eventyr. I vores termonologi betyder begynderkajak, en kajak som det er let at lykkes i. – Og en kajak, der giver mulighed for meget mere end småture langs kysten i takt med, at man bliver en mere erfaren roer.

Noget af det, der gør havkajak så unikt, er de muligheder den giver for at tage på ture derhen, hvor ingen andre kommer. – Og her kan Unplugged sagtens være med. Det har vi om noget fået bevis for, da vi modtog billeder fra Kim og Fecilia, som i maj købte 2 Unplugged. 

Sognefjorden

Naturskøn vandvej i bjergene

I Juli tog Kim og Felicia Unplugged på bilen med kurs nordpå, nærmere bestemt Sognefjorden, der ligger nord for Bergen. Herfra tog de på dagsture ind i de mindre sidefjorde.

På Google maps står Sognefjorden som ‘Naturskøn vandvej i bjergene’, og den lever bestemt op til den beskrivelse. Sognefjorden er del af et større system af fjorde og bugte, der byder på enestående oplevelser fra kajakken. 

11. august 2020 9:17
  • Distance Instructions

Kaupanger

Kaupanger Havkajak

Første destination var Almabukti ved Kaupanger. Her tilbragte parret 3 dage, men anbefaler, at blive længere.

Kaupanger
Havkajak tur pause på klipperne

Nærøyfjorden

Næste stop på turen var Nærøyfjorden, der siden 2005 har været på  UNESCOs Verdensarvsliste.

Beretningen fra Kim og billeder fortæller, at Nærøyfjorden er noget helt særligt. Kim fortæller: Denne dag vil i min hukommelse stå som en af de bedste overalt! Fjorden  er bare så storslået med klipper, vandfald, et par små bygder og får på skrænterne.

Nærøyfjord
Sognefjorden Nærøy fjord

Arna

Arna og Sognefjord i kajak

Sidste stop på turen var Arnafjorden, som ligger lidt længere vest på. Den bød ligeledes på helt fantastiske oplevelser, og bilturen dertil skulle i sig selv også være en oplevelse ud over det sædvanlige.

Arna fjord Norge i kajak

 

Sikkerhed

Selv om Unplugged sagtens kan klare de norske fjorde, er det vigtigt, at du også har oparbejdet basis færdigheder og viden om sikkerhed, før du begiver dig ud på en tur som denne.