Ferie i Danmark - DesignKayaks

Ferie i Danmark

Ferie i Danmark

Miniferie i kajak

Mange af os vender blikket mod det nære og drømmer om mere tid ude i naturen. Her byder Danmark på uanede mængder af unikke oplevelser, som oven i købet er let tilgængelige.Her har vi samlet et par forslag til en miniferie i kajak.

kajakferie

Sjælland Suså

1. Suså og Tystrup sø

Et lille kvarters kørsel fra Ringsted ligger Vrangstrup. Her snoer Susåen sig forbi og inviterer til en skøn tur i kajakken ned af åen og over Tystrup Bavelse sø.

Havkajak tur på Suså og Tystrup Sø

Turen er velegnet til at tage en overnatning. Der er mulighed for at overnatte ude eller på det lille Bed & Breakfast Depotet, som ligger lige ned til åen. 

Turen er velegnet, hvis du er ny i kajak og et næsten altid sikkert alternativ ligegyldig, hvordan vejret arter sig.

Havkajak på Suså og Tystrup Sø

Limfjorden

2. Livø

I Limfjorden finder du Livø, som er intet mindre end en enestående naturperle i Danmark. Der er kun 7 fastboende på Livø, men om sommeren vrimler byen og campingpladsen med liv. Det er dog de færreste, der begiver sig længere ind på øen, selvom det efter vores opfattelse er her eventyret begynder. 

Livø har været freddet siden 1977. Skoven på Livø består af ældgamle krogede træer, som skaber en magisk stemning, som man finder få andre steder.

Ikke langt fra Livø ligger øen Fur, som også gemmer på store naturoplevelser. I sommer tog vi en tur rundt om Fur og Livø i kajak, du kan læse beskrivelsen her, hvis I har lyst til at tage samme tur.

Fur rødstenen

Fyn Helnæs

3. Helnæs

Lidt nord for Faaborg ligger halvøen Helnæs, som er forbundet til Fyn af den naturlig dæmning langøre. Helsnæs omslutter sammen med Fyn og et par småøer Helnæsbugten. Bugten er som skabt til en kajaktur med en overnatning.

Besøg Helnæs med kajakken

Helnæsbugten byder på alle typer af overnatning og spisesteder fra primitiv camping til gourmetophold.

Helnæs halvøen er et skønt stykke natur, der gør den et besøg værd med sit varierede landskab. Tilbage mod Fyn kommer du forbi småøerne Illumø, Horsehoved og Vigø.