NYHED! Endless ny langturskajak - DesignKayaks

Endless ny langturskajak

Langturs havkajak Endless

Nyhed 2020!

Så er det endelig blevet tid til, at vi kan løfte sløret for vores næste kajakmodel: Endless. En vaskeægte langturskajak der kommer i to størrelser og med masser af fede features!

Endless kommer på markedet i forsommeren 2020, men allerede i marts 2019 tog vi de første skridt i udviklingen. Vi startede med at invitere en række af Danmarks mest erfarne kajakroere ind for at få inspiration og gode ideer. Valget var klart og faldt på en hurtigt havkajak skabt til længere ture og målrettet mere erfarne roere. Herfra gik snakken videre om, hvilke mål og funktioner der skaber den optimale havkajak til langture.

Med disse input og egne erfaringer i baghovedet, satte Søren Telling – ansvarlig for design og produktudvikling hos DesignKayaks – sig til tegnebrættet og lavede de første streger til kajakken Endless. 

Langturskajak

Endless er designet udfra disse tre overskrifter:

1. Fart: Endless er skabt til lange ture, og skærer med sin skarpe stævnprofil og runde bundfacon let gennem bølgerne. 

2. Komfort: Udstyret med ergonomisk og polstret sæde, samt et ryglæn der kan indstilles, mens man sidder i cockpittet, opnås den bedste komfort for roeren.

3. Pakkevolumen: Store ovale luger, der gør det let at medbringe telt og masser af lejrudstyr. Endless er skabt til de store kajakeventyr og lange ture. 

3-lags sandwich-konstruktion

Endless bliver produceret i en højkvalitets 3-lags plast. Produktion i 3-lags sandwichkonstruktion kræver både specialistviden og avanceret udstyr for at opnå fordelene ved 3-lagsplast: Lav vægt og øget stivhed i konstruktionen.

Vi har derfor valgt at producere Endless på en af verdens førende fabrikker til netop den teknologi: Roto Experts i Sydafrika. Det er på netop denne farik, at produktionen af Epics revolutionerende surfski V5 & V7 i letvægts 3-lagsplast udsprang. 

De tekniske tegninger til Endless er blevet til i et tæt samarbejde med fabrikken, og udarbejdet med henblik på at skabe en let og kompromisløs langturskajak med fokus på lav vægt.

Fra ide til virkelighed

Fra den første tegning og til det endelige produkt er der lang vej. Design og detaljer skal afstemmes med produktionen, så der kommer det optimale produkt ud i sidste ende. 

I den del af processen er vores vigtigste sparringspartner Celliers Krüger, partner og chefdesigner hos Roto Experts. Han er ingeniør og ekspert i avanceret plastproduktion. Celliers er desuden manden bag kajakmærkerne Fluid og Vagabond, der sælges i hele verden. Han har desuden været konstruktør på en lang række andre kajakker for bl.a. Epic, Stealth og begge DesignKayaks modeller Unplugged i 2019 & Endless i 2020.

Formengivning

Efter afslutningen af streg- og CAD-tegning, bliver der CNC-fræset en prototype i 1:1 størrelse af kajakken. Her mødes Søren og Celliers sammen med ingeniører og formspecialister for at tjekke alle mål på den endelig kajak. På den måde er det muligt at rette og tilpasse små detaljer, inden der laves en glasfiber testbåd og senere den endelig støbeform. 

Støbeformene til Endless laves på en formfabrik i Kina, som er specialister i at lave forme til kajakker og har en historik hos mange af de store kajakbrands verden over.

Vi er pt. midt i denne proces og yderst tilfredse med de første prototyper af Endless. Indenfor den næste havlanden måned, er vi klar til at sende den første form mod Sydafrika og starte produktionen op i løbet af januar/februar. Endless er planlagt til at komme på det danske marked i starten af maj 2020.

Endless mål og detaljer

Endless er skabt med mulighed for en række tilvalg. Udover at vælge størrelse, kan der tilvælges hæve/sænke ror, redningssystem og samt den smarte daybox på 3,5 liter fra Kajaksport til placering foran cockpittet.

Endless Regular:
Mål: 520 cm x 50 cm 
Cockpit: 87 x 47,5 cm, keyhole
Vægt: ~24 kg (anslået +/- 10%)
Materiale: 3-lags sandwichkonstruktion, PE
Personstr.: 160-179 cm op til 80 kg. 

Endless Large:
Mål: 530 cm x 52 cm 
Cockpit: 87 x 47,5 cm, keyhole
Vægt: ~25 kg (anslået +/- 10%)
Materiale: 3-lags sandwichkonstruktion, PE
Personstr.: 180-210 cm op til 110 kg. 

Detaljer på kajakken

2 x ovale pakluger (30 x 48 cm)
2 x ergonomiske bærehåndtag
2 x polstrede lårstøtter
1 x ergonomisk sæde m. pude
1 x indstillelig ryglæn m. pude
1 x justerbart pedalsæt i slagfast plast
1 x dagtursluge (ø21,5 cm)
1 x Kajaksport Daybox* (3,5 liter, ø17 cm)
1 x Kajaksport Skegbox 4 (snorrestyret finne)
1 x hæve/sænke ror*
1 x selvredningssystem*
1 x holder til Silva P70 kompas*
 – nedsænkede deckfittings
 – 5 mm dæksline & elastikker
 – 6/20 mm rustfri bolte
 – UV-bestandig grafik

* =  ekstraudstyr. Alle tilkøb monteres inden du modtager kajakken og vælges ved bestilling.