Vandring i ferien

Vandring på Rügen

Rügen en naturperle

– af Hanne Groth, DesignKayaks

Det er blevet sommerferie, og vi har pakket kajakkerne væk for et par dage. Vi har sat kursen mod øen Rügen, som ligger sydøst for Møn. Rügen har broforbindelse til det tyske fastland ved Stralsund og fra Vejle er det kun en halv dags kørsel. 

Rügen har levet en omtumlet tilværelse. Den har hørt til både Danmark og Sverige. Under national socialisterne og siden kommunismen spillede den en særlig rolle men har siden genforeningen genvundet sin position, som feriested. For en ting har aldrig ændret sig Rügen har en helt enestående natur.

Königsstuhl Rügen
Rügen ruter

Et paradis for vandrere og cyklister

Vandre- og cykelstier snor sig på kryds og tværs af Rügen og byder på store naturoplevelser. Vi kan heller ikke lade være at bemærke, at en tur rundt om Rügen i kajak ville være en enestående oplevelse, men i denne omgang bliver vi på land. Desuden har vi børn med, og der skal være plads til både børne- og voksenaktiviteter.

 

Jasmund Nationalpark

Et af de mest imponerende syn på Rügen er Königsstuhl, som ligger i Jasmund National park. Her rejser kalkskrænterne sig mere end 100 m over vandet. Det er muligt at køre eller tage bussen helt til Königsstuhl, men snyd ikke dig selv for en fantastisk gåtur i nationalparken. Vi tog til Lohme og fandt en rundttur på ca. 10 km, hvor vi kom forbi Königsstuhl. Der er entre til Königsstuhl, men både synet og det tilhørende besøgscenter er pengene værd.

Königsstuhl på Rügen
Vandreturen gennem skoven byder på fantastisk skov

Eventyrskov ved Nordperd

Vi boede i byen Göhren sydøst på Rügen. Byen har skøn sandstrand på både syd- og nordsiden, som inviterer til en dag på stranden. Pynten som går ud fra Göhren rejser sig i skrænter på begge sider og her findes en fin rundtur, som ikke er mere end 3-4 km lang. Stien er markeret fra nordstranden og bringer dig langs norkysten med udsyn ned af skrænterne og en tæt bevokset skov, som virker helt eventyrlig. Fra spidsen går turen tilbage langs sydkysten og en mindst lige så smuk udsigt.

 

Udsigt fra Klein Zicker

På den Sydspidsen af Rügen ligger Thiesow og ud herfra en lille halvø kaldet Klein Zicker. Her tog vi en kort rundtur på bare 2 km. Turen her er ligelegedes godt skiltet. Fra spidsen af Klein Zicker er der en fantastisk udsigt over det sydlige Rügen i et meget åbent landsskab. Ruten kan forlænges ind mod Thiesow, men på det her tidspunkt mente børnene, at vi havde vandret nok, og at det var tid til is og ikke flere vandreture.

Weinbar Göhren Rügen

Rügen et besøg værd

Efter 5 dage på Rügen vender vi snuden hjem igen, men er alle fire enige om, at Rügen er et besøg værd. Naturen er enestående, og der er mulighed for mange aktiviteter for både børn og voksne. Det eneste vi savnede var bedre mad – her var dog stor uoverensstemmelse mellem børn og voksne. Børnene havde intet at udsætte på den tunge frituremad, men vi savnede lettere mad eller muligheden for selv at lave mad. I Göhren fandt vi dog en dejlig kaffebar og vin-tapas restaurant, som træk gevaldigt op. 

Køreturen til Rügen er desuden meget overskuelig selv i sommerferien, da det kun er et begrænset stykke, man skal af A7. Fra Sjælland er det også en mulighed at tage færgen fra Gedser til Rostock.