En af de dejligste dage i kajak!

Havkajak wild pink unplugged

Så kom den dag vi har ventet på, siden vi i januar afsluttede de sidste rettelser på prototypen af DesignKayaks første model: Unplugged. De første testmodeller af er nu ankommet til Danmark. Vi har fået fem kajakker hjem. En i hver farve.

Unplugged havkajak farver
havkajak unplugged pink green

Her ses Unplugged i farverne Spring green med petrolumsfavede luger, mens Wild pink er med luger i papaya farve. Læs mere om designet her

På tur ved Lillebælt

Vi er taget en tur til Fænøsund og Gamborg fjord sammen med friluftsvejleder-holdet fra Outdoorsports, som er igang med deres kajaktræning. Der er god vind fra øst med 7-8 m/s og vindstød op til 9-11 m/s.

Hanne er hoppet i Wild pink, mens Søren er i Spring green. 

Fart og Stabilitet

Vi sætter i fra stranden ved Middelfart Marina. Unplugged er let at komme i, og kajakken giver straks følelsen af stabilitet og god komfort. Vi sejler op langs kysten ind mod Gamborg Fjord. Her er læ og sol, og Unplugged skyder fint gennem vandet og holder rigtig godt kursen selv med vind direkte bagfra. 

Med Unplugged har vi lagt særlig vægt på, at kajakken skal have høj primær stabilitet og den føles netop utrolig stabil og let at kante uden, at man mister følelsen af kontrol. Samtidig er den udstyret med finne, så selv begyndere kan færdes på vandet de dage vinden kan drille.

kajak fænø rundt tur

Fænøsund og Gamborg fjord er alletiders til havkajak. Læs vores turbeskrivelser af Fænø rundt og Gamborg fjord.

Stabilitet i bølger

Lidt nede af kysten vælger vi at gå ud på fjorden for at prøve Unplugged af, hvor der er lidt mere liv i vandet. Med østenvind og 7-8 m/s er der ikke store bølger, men vi er ikke i tvivl om, at vi ikke længere er i læ af kysten og der bliver sat skub i kajakken. Den test klare Unplugged helt uden problemer, og vi fortsætter ned af fjorden inden vi vender snuden hjemad.

Tilbage på land kan vi konstatere at lugerne har holdt rigtig godt tæt for vand, og vi er fuldt ud tilfredse med vores allerførste tur i Unplugged i dansk farvand.

Nu glæder vi os for alvor til den første container med salgsklare kajakker snart kommer til landet!

Læs mere om designet af Unplugged