Forår i kajak

kajak forår

Når lyset vender tilbage i slutningen af marts og starten af april, er de fleste danskere mere end klar til at komme ud i naturen. Forårsblomster og de første blade pibler frem, og fuglene vågner op til sang sætter lyd på foråret.

Intet er mere fristende end at sætte kajakken i vandet og pakke den med en god frokost og varm kaffe og så ellers afsted.

Fra havet kan du betragte det spirende forår og nyde lyset, som ikke er stærkere noget sted end på havet. Foråret er også et godt tidspunkt at ro på nogle af Danmarks mange søer. Her kan du være heldig at opleve de mange dyr, som er vågnet af vinterens dvale, og nu er på intens jagt efter en mage.

kajak natur forår

FORÅR luften er lun men vandet er koldt

Om forårets skal du være særlig opmærksom på vandtemperaturen. Den lune forårsluft snyder og frister til at tage afsted uden rigtig påklædning, men husk at vandet stadig er iskoldt efter en lang vinter. Når du sejler kajak er det vand- og ikke lufttemperaturen, du skal klæde dig på efter.

Gennemsnits vandtemperaturen for april er 5 grader. I maj måned stiger temperaturen hurtigt, men du bliver lynhurtigt underafkølet, hvis du kæntrer. Tag derfor dine forholdsregler, når du roer kajak om foråret:

  • Lær redningsøvelser, så du kan komme tilbage i kajakken, hvis du kæntrer.
  • Klæd dig varmt på, brug som min. våddragt 
  • Gå ikke ud i blæst og bølger medmindre du er erfaren.
  • Tjek vandtemperaturen

UDSTYR

Udover sikkerhed så husk solcremen, så du ikke går direkte fra vinterbleg til forårsrød. Medbring vindtæt tøj til pauserne. Du undgår ikke at blive våd, når du roer kajak, og lufter det lidt kan frokostpausen blive en kold fornøjelse. Et lille fif er at medbringe et plastik regnslag eller regnbukser. Det er en billig og nem løsning til pauserne, det er let at få over dit tøj og holder vinden ude og hjælper med at holde på varmen og fylder næsten ingenting.

GODE  FORÅRSRUTER

Der er ikke mange kyststrækninger, som ikke tager sig smukt ud i foråret, men personligt elsker jeg den ny udsprungne bøg og vælger ofte min rute efter det. Derfor er en af mine yndlingsruter en tur rundt om øen Fænø ved Middelfart. Et andet sted, hvor der også er masser af bøgeskov er Esrum sø ved Gribskov eller en tur langs kysten ud fra Tangkrogen ved Århus.

Se forslag til ruter her

bøgskov forår kajak