Havkajakkursus

Ipp2

Havkajak kursus

Vil du gerne i gang med havkajak, er det en rigtig god ide at starte med et kursus.

Det kursus, du har brug for som begynder, hedder IPP2. Det virker måske ikke helt logisk at starte med 2, men det er her, du lærer det grundlæggende. Så er du helt ny i havkajak, så spring roligt direkte til IPP2.

Outdoorsports havkajakkursus i Unplugged fra Designkayaks

IPP2 certifikat og krav

For at få et IPP2 certifikat skal du vise, at du kan gennemføre forskellige padletag og redningsøvelser. Der er ikke krav om, at du har et IPP2 bevis for at sejle havkajak, men det øger din sikkerhed betragteligt. Med IPP2 bliver du også en bedre kajakroer ved at lære den rigtige teknik fra start af.

IPP2 afholdes på roligt vand, og der arbejdes med at gøre deltagerne gradvist fortrolige med vandet og kajakken. Kurset varer typisk 2 dage, hvor man arbejder med:

  • Vandtilvænning
  • Ind- og udstigning
  • Roteknik
  • Styretag
  • Søsikkerhed
  • Lavt støttetag
  • Makkerredning
  • Selvredning

 

Redningsøvelser

Den ene grundsten i IPP2 er redningsøvelser dvs., hvordan du kommer tilbage i kajakken, hvis du kæntrer. Du lærer to typer af redninger makkerredning og selvredning.

Makkerredning

Med makkerredning lærer du at hjælpe andre tilbage i kajakken, og hvordan du ved andres hjælp selv kommer op. Langt de fleste har relativt let ved makkerredning, og kender du teknikken, øger du din sikkerhed på vandet markant.

Selvredning

Selvredning er den anden redningsøvelse på IPP2. Her lærer du, hvordan du kommer tilbage i kajakken uden hjælp fra andre.

Basis padle-teknik

Padleteknik er den anden grundsten i IPP2. Det er ingen kunst at få en kajak til at bevæge sig fremad i stille vand – men som nybegynder oplever du sandsynligvis, at kajakken slingrer, og at det går langsomt frem. Sejler du sammen med flere, finder du også hurtigt ud af, at selvom havet er stort, er det praktisk at kunne dreje og bremse. På IPP2 lærer du alle basis- teknikkerne, og ved at få dem indarbejdet fra starten, bliver du lynhurtigt en meget bedre kajakroer. Det bliver meget sjovere at ro, og du undgår lettere skader i håndled og skulder.

Og alt det andet

Ud over padleteknik og redningsøvelser får du på IPP2 masser information om kajakker, vind og vejr. Så selv om der intet lovkrav er om IPP2 bevis, er det vores klare anbefaling at tage et kursus inden, du sætter dig i kajakken.

Outdoorsports tilbyder IPP2 kurser i hele landet tilmeld dig her.