Kajak huskeliste kom sikkert på vandet og hjem igen

Sikker på vandet kajak

Der sker relativt få kajakulykker, men går det først galt, kan det gå rigtig galt. Gør det derfor til en vane altid at følge disse 6 enkle råd, hver gang du er på vandet.

 

 

1. TJEK VIND- OG VEJRFORHOLD

sikkerhed i kajak vind

Brug Windfinder app’en til at holde dig orienteret om vindstyrke- og retning. Er vinden over 6 ms, bør du som begynder overveje at blive hjemme eller søge roligt vand.

2. TJEK VANDTEMPERATUREN

I kajak er det vandtemperaturen, som afgør, hvor varmt du skal klæde dig på. Du kan finde vandtemperaturen på Farvandsvæsnets side. Her er også informationer om strøm og bølger.

3. HUSK TELEFONEN

kajak sikkerhed telefon

Pak telefonen i et vandtæt cover og hold den på kroppen. Den er din sidste livline, hvis du falder i vandet og ikke kan komme op i kajakken igen. Har du ikke lyst til at tage din telefon med på vandet, så anskaf dig en simpel billig mobiltelefon uden abonnement. Den fås fra ca. 100 kr. selv uden abonnement kan du foretage nødopkald. 

4. RO ALDRIG UDEN VEST

Bliv aldrig fristet til at ro uden vest. Selv på roligt vand og tæt på kysten skal vesten på. Hvis vinden vender, eller det blæser op, kan du lynhurtigt befinde dig længere fra kysten, end du kan svømme. Se vores udvalg af veste

5. TJEK LUGERNE

Gør det til en vane at tjekke, at alle luger er rigtig sat på. Luften i lugerummene holder kajakken oven vande, hvis du falder i vandet.

6. VÆR KLAR TIL REDNING

Lær makkerredning og selvredning, så du kan komme op i kajakken igen, hvis du kæntrer . Sejler du alene, så tag aldrig ud uden pumpe og paddle float. Sejler du med andre, så tjek op på, at I sammen kan lave en makkerredning. Du kan lære redningsøvelser på IPP2 kurser.